top of page
Search
Writer's pictureBlog Despre Cărți

Benficiile cititului

In acest articol am redactat cateva beneficii care te-ar putea motiva sa incepi sa citesti sau sa citesti mai mult decat o faci in prezent.



Cititul te poate ajuta in lupta contra depresiei ?

Conform datelor unui studiu, cartile motivationale au un mare efect in lupta impotriva depresiei. Pacientilor carora li s-au propus sa citeasca asemenea carti, au prezentat un nivel mai scazut de depresie dupa ceva timp, in comparatie cu pacientii care au avut un tratament obisnuit.


Cititul reduce stresul !

Marea majoritate a persoanelor, atunci cand au o stare de stres prefera sa asculte muzica, sa se plimbe, sau sa vizioneze un film, dar conform studiilor cititul unei lecturi are un efect mai mare in reducerea stresului .


Perfectioneaza comunicarea, vocabularul si scrisul !

In primul rand, cititul iti imbunatateste vocabularul, deoarece de fiecare data intalnim cuvinte,termeni sau stiluri de scriere noi. In principiu cu un vocabular amplu si o sciere pe masura, si comunicarea va fi la fel de complexa, ceea ce ne va ajuta atunci cand comunicam cu cei din jur.


Creste puterea de concentare !

In ziua de azi, atentia ne este distrasa foarte usor din cauza tehnologiei, de diferite actiuni pe care le facem in acelasi timp ( trimitem un mai, verificam Facebook / Instagram, vorbim la telefon, s.a.m.d.). Conform studiilor daca facem asta de dimaneata, cand ne ducem la scoala/serviciu, nivelul stresului creste foarte mult.

In schimb daca citesti 10-15 minute dintr-o carte, toata atentia ta va fi focalizata pe lectura si capacitatea de concentrare pe timpul zilei va creste.


Previne aparitia bolii Alzheimer !

Una dintre modalitatile prin care poti sa previi aceasta boala este cititul. Citind, creierul tau va fi mereu activ, iar acest lucru il va mentine tanar. In caz contrar, el va intra intr-o indiferenta, pierzand astfel multe din abilitatile pe care obisnuia sa le aiba.Stimularea activitatii creierului reduce semnificativ pisibilitatea aparitiei acestei boli.


17 views0 comments

Comments


bottom of page